Jeugd

Introductie

Het doel van de  jeugdwerking van de Dworpse Bikers is om kinderen en jongeren op een recreatieve manier aan te zetten tot sporten. Door het aanleren van een aantal behendigheden op jonge leeftijd wordt de basis gelegd voor verdere vervolmaking in het mountainbiken.

Het mountainbiken in clubverband, over de generaties heen, draagt ook bij tot de sociale ontwikkeling van onze jongere leden.

Onze organisatie

Binnen onze club bestaan twee jeugdcategorieën:

  • “Derailleurkes” : Richtleeftijd 6j t/m 11j
  • “Viteskes” : Richtleeftijd 12j t/m 14j

De eerste categorie de “Derailleurkes” spitst zich vooral toe op het aanleren van de basisvaardigheden op een speelse manier.
Zij rijden elke 2de en 4de zondag van de maand een tocht van ongeveer 15km onder begeleiding van ervaren bikers.

De “Viteskes” rijden elke 2de en 4de zondag  van de maand op een recreatieve manier een tocht van ongeveer 30km onder begeleiding van ervaren bikers. Af en toe gaan zij ook eens een toertocht op verplaatsing rijden.

Hoe deelnemen ?

De jeugd kan drie keer vrijblijvend en gratis deelnemen op eigen verantwoordelijkheid. Daarna vragen we dat ze lid worden van onze club. Het lidgeld voor één seizoen bedraagt 60€, hiermee worden zij ook aangesloten en verzekerd bij Cycling Vlaanderen. Het volstaat om een mail te sturen naar onze secretaris ( joe@dworpsebikers.be) om de documenten voor inschrijving te bekomen.

Praktisch

Startplaats: Kruising Esselveld en Kerkstraat
Vertrekuur: 9.30u
Terug rond 12u aan café Gildenhuis.

Een helm is verplicht, zorg ook dat de fiets in orde is en breng een drankje mee en indien gewenst ook een koekje, dit eten we dan samen op onderweg.

Gelieve ook in te schrijven op de website in de rubriek “Wie Rijdt Mee?” en dit vóór zaterdag 16u zodat we weten wie er mee komt rijden.

Vragen? jeugd@dworpsebikers.be

Vertreklocatie