Welkom bij de Dworpse Bikers

In 1992 hebben de Dworpse Bikers hun eerste voorzichtige stappen in de mountainbike wereld gezet. Sindsdien is het aantal bikers steeds gegroeid. In 2008 is de vzw Dworpse Bikers opgericht en zijn alle leden en familieleden ook aangesloten bij Cycling Vlaanderen.

Wij vertrekken voor onze wekelijkse zondagse rit om 9u (Groep A), 9u15 (Groep B) en 9u30 (Groep C) in Dworp. Regelmatig wordt er ook ‘s avonds gereden vooral in de lente en zomer en er worden ook begeleide kidstoers georganiseerd. Onze club heeft aan alle edities van de 24u MTB in Kester deelgenomen. Elke 2de zondag van november richten we onze toertocht de “Dworpse Bikers Classic MTB” in met vertrek in het Provinciaal domein van Huizingen.

Jaarlijks worden ook activiteiten georganiseerd zoals BBQ, familieweekend, een meerdaagse rit in binnen- en buitenland, nieuwjaarsrit, sinterklaas,… Het motto van alle Dworpse Bikers, jong en oud, mannen en vrouwen, is “samen uit, samen thuis”. Na elke rit komen alle bikers samen in ons stamcafé om te genieten van een drankje.

Foto van de week

« of 51 »

Inzendingen via : foto@dworpsebikers.be

Activiteiten

De 10 geboden

1. We vertrekken elke zondag in 3 groepen aan het kruispunt van de Kerkstraat en het Esselveld in Dworp. De groepen starten respectievelijk om 9u, 9u15 en 9u30. Iedere groep tracht rond 12u aan te komen aan ons lokaal cafe Gildenhuis (Kerkstraat 52 – Dworp). Tegen 13u vertrekken we naar huis want de kroketten zijn klaar.

2. Bij het verlaten van ons lokaal rekent iedereen zijn consumpties af. Indien je dit niet doet word je (waarschijnlijk) gerechterlijk vervolgd en scheef bekeken.

3. Een tournée (of meerdere) betalen bij een verjaardag is vrijblijvend maar wordt wel de dag zelf afgerekend. De 3 kussen (niet verplicht) en felicitaties van de aanwezige Dworpse Bikers en Bikesters zijn inbegrepen, Dafalgan helaas niet.

4. Na een modderrit wordt de modder van de schoenen afgeklopt op de straat en niet voor de ingang van het café. Dworpse Bikers zijn propere bikers.

5. Er worden proper gewassen handdoekjes voorzien voor als er te veel modder is. Gelieve hier gebruik van te maken: ze dienen om onder de vuile poep te leggen, zodat de modder op maandag niet van de stoelen moet geschraapt worden. De vuile was (alleen de handdoek) legt men bij het buitengaan in de doos. De rest van de kleren wast men zelf (of men vraagt het vriendelijk aan vrouw/ vriendin/ moeder om ze te wassen).

6. Dworpse Bikers respecteren de natuur. We maken er elke week dankbaar gebruik van. Daarom laten we nooit voedingsverpakkingen achter in de natuur. Neem alle afval mee naar huis. Uiteraard respecteren we ook de verkeersreglementen. We rijden dus nooit door een rood licht of dergelijke. We willen de gemeenten en de politie tot onze vrienden houden. Voor de organisatie van onze Dworpse Bikers Classic hebben we ze jaarlijks nodig en we willen onze goede reputatie behouden.

7. Ondanks dat het geen markt is op zondag, mag iedereen zijn ongezouten mening geven in het Gildenhuis. Alleen over politiek, religie en sex wordt er niet gesproken. Of toch?

8. We mogen aan het Gildenhuis onze fiets achteraan of vooraan zetten. Opgelet, zorg dat de fiets op slot is of in het zicht blijft.

9. Het is verplicht een helm te dragen bij het mountainbiken. De niet aangesloten leden die meerijden zijn niet verzekerd. Lid worden van de Dworpse Bikers (en van Wieler Bond Vlaanderen dixit Cycling Vlaanderen) kan via onze site, door een mailtje te sturen naar het bestuur. Individueel inschrijven hoeft dus niet. Het wordt geapprecieerd als iedereen in de clubkledij rijdt, ook bij toertochten.

10. Onafhankelijk of men met de A, B of C groep rijdt, ons motto is “ samen uit, samen thuis“. Bij eender welk probleem onderweg wachten Dworpse Bikers op elkaar of helpen ze elkaar zodat elke groep samen in ons lokaal aankomt.